5. Baltic Pitching Forum 2017

Viļņā, Lietuvā 6. un 7. oktobrī jau 5. reizi notika Baltic Pitching Forums, kurā piedalījās 9 īsfilmu projekti no baltijas valstīm, lai  prezentētu savas idejas ekspertu žūrijas priekšā. 

Baltic Pitching Forums ir unikāla iespēju platforma, kurā filmu režisori un producenti var iesniegt savus īsfilmu projektus, lai piesaistītu aktīvos Eiropas ražotājus, televīzijas producentus, fondu pārstāvjus, festivālus un izplatītājus.

To organizē Lietuvas īsfilmu aģentūra "Lithuanian Shorts" sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Latvija), Rīgas Starptautiskajā kinofestivālu 2ANNAS (Latvija), PÖFF Shorts (Igaunija) un Igaunijas īsfilmu centru ShortEst.

Baltic Pitching Forums ir divu dienu pasākums. Foruma pirmā diena ir veltīta pičing apmācībai. Kuru vadīja Gabriele Brunnemmeyer (Vācija) - bijusī žurnāliste, MEDIA Antenna Berlin-Brandenburg vadītāja, kur viņa darbojās kā mākslas konsultants mācību iniciatīvai Moonstone International. Viņa bija studiju vadītāja MEDIA atbalstītajām darbnīcām un Kuratorium Junger Deutscher Film projekta un skriptu padomdevēja. Viņa koordinē Incontri filmu konferenci Itālijā un konsultē talantus Sarajevā, Baltijas Pitching forumu un Sam Spiegel filmu un televīzijas skolu Jeruzalemē.

Otrās dienas mērķis ir iepazīstināt atlasītos projektus ar 7 locekļu starptautisko ekspertu grupu - profesionāļiem no festivālu, TV, izplatīšanas, producēšanas un filmu pasūtītājiem. Pēc prezentācijām notiek uzaicināto filmu profesionāļu un dalībnieku tikšanās.

Šī gada ekspertu žūrija - Gunhild Enger (Norvēģija), Marcin Luczaj (Polija),  Aneta Ozorek (Polija), Julie Rousson (Francija), Wim Vanacker (Francija), Sari Volanen (Somija), Stine Wangler (Vācija).

Foruma galvenais mērķis ir veicināt mijiedarbību, sadarbību un kopprodukciju starp īsfilmu veidotājiem no Baltijas un pārējās Eiropas.

Šī gada projekti:

BROKEN SOULS, režisore Kadri Org, producente Mirjam Ruut

DARK SIDE OF THE EARTH | MAA VARJATUD POOL, režisors Urmas ‘Nimetu’ Reisberg, producents Peeter Urbla

PEEMOT AND AZAZZELLO AND THE ROAD TO ETERNITY | PEEMOT JA AZAZZELLO EHK TEE IGAVIKKU, režisore Katariina Rebane, producente Helen Lõhmus

ASTAPOVO režisors Egils Mednis, producente Marta Bite

INTRODUCTION TO EPILOGUE, režisore Indra Sproģe, producents Jānis Zaržeckis

THE RITUAL | RITUĀLS, režisors Aivars Madris, producents Sergejs Serpuhovs

ELENA, režisore Birutė Sodeikaitė, producente Agnė Adomėnė

PUMPING PERIOD, režisors Francesc Prat Dutren, producente Dagnė Puodžiūnaitė

THE NEST | LIZDAS, režisore/producente Miglė Križinauskaitė-Bernotienė

Šogad ir 3 balvas -  divi projekti iegūs iespēju apmeklēt Euro Connection, pietauvošanās forumu, kas savienots ar Clermont-Ferrand Starptautisko īsfilmu festivālu, un Eiropas Nacionālo īsfilmu, kas ir daļa no Nisi Masas, un viens saņems jaunizveidoto balvu - lietuviešu ražotāji MEDIA balva - ko uzsāka MEDIA birojs "Creative Europe Desk Lithuania".

UZVARĒTĀJI:

"Dark Side of Earth" (rež. Urmas Reisberg, prod. Peeter Urbla, Igaunija) iespēja apmeklēt Euro Connection;


"Elena" (rež. Birutė Sodeikaitė, prod. Agnė Adomėnė, Lietuva) ieguva uzaicijājumu uz European Short Pitch; 


"The Ritual" (rež. Aivars Madris, prod. Sergejs Serpuhovs, Latvija) saņēma jauno balvu Lietuviešu producentu Media award.

Pieci gadi šķietami nav ilgs laiks, bet daudziem no baltijas  foruma absolventiem tas ir bijis notikumiem bagātīgs gan ar realizētiem filmu projektiem, gan ar balvām. Šogad notika īpašs fouma absolventu tikšanās pasākums, kurā varēja tikties ar 3 veiksmīgi realizētiem filmu projektiem un iepazīties ar viņu stātsiem: latviešu režisori Lauris un Raitis Ābele, kuru filma Castratus the Boar, kas uzvarēja pirmajā Baltijas Pitching forumā, ieguva Grand Prix Tamperes filmu festivālā, kā arī Igaunijas režisore Anna Hinters uzstājās ar viņas prezentāciju par filmu Ice. Un  pasaules mēroga pirmizrādi piedzīvojušais Lietuvas režisors Laurins Bareišs ar filmu By The Pool, kas ir 2015. gada Baltijas Pičing foruma uzvarētājs.

Svinot Baltic Pitching Foruma piekto gadadienu, mēs aicinājām šos absolventus atgriezties, lai runātu par viņu pieredzi.

Tiekamies nākamgad!

BPF mājaslapa

Vairāk par pasākumu un bildes skaties šeit