DIENAS BEIGĀS BŪS ZINĀMI FESTIVĀLA 2ANNAS LAUREĀTI

Šodien vēl ir iespēja noskatīties divas Baltijas īsfilmu skates “Cīņa” un “Personiskie ceļojumi” ar Jurģa Krāsona, Lailas Pakalniņas, Reiņa Spailes filmām un spēcīgiem Igaunijas un Lietuvas autoru darbiem. Tāpat skatāms arī pēdējais vidēja garuma filmu konkurss “Sieviešu cīņa” ar trim pārliecinošiem dokumentāliem stāstiem – Medus uz brūcēm par albaņu sievietēm, kuru vīrus Kosovas kara laikā nogalināja viņu acu priekšā; W. māsu skaistumkopšanas salons par vienīgo salonu sievietēm, kas slimo ar vēzi; un Varja par Maskavā satiktu matemātikas skolotāju, kas dodas uz Ukrainu, lai izpētītu šīs valsts pilnu politiskās un nacionālās eiforijas spektru.

Šodien īpaši iesakām festivāla tematisko programmu “ORGANIZIZĒTS. Eiropas nefunkcionējošais vīrietis,” kas piedāvā piecas dažādas vīriešu versijas, no kurām neviena nerunā par vīriešiem smokingos, viņu glamūrīgajām mašīnām un neatvairāmajām sievietēm vienmēr pie sāniem. “Programmas "Eiropas disfunkcionālais vīrietis" filmu autori lielākoties centušies atmest tradicionālos veidus, kā runāt par vīrietību un mēģinājuši rakties dziļāk vīrieša iekšējā pasaulē un izgaismot tās problēmas, ar kurām viņam ir jāsaskaras,” recenzijā raksta teātra režisore Marta Elīna Martinsone.

Šovakar plkst. 20.30 Apbalvošanas ceremonijā kinoteātrī K-suns noskaidrosim visu trīs konkursu uzvarētājus. Šogad konkursa filmas vērtē starptautiska sešu ekspertu žūrija: Berlin Interfilm Art direktors Haincs Hermans (Heinz Hermanns), kuratores un programmu veidotājas Ļuda Drizīte (Liuda Drizyte), Tanja Hladnika (Tanja Hladnik) un Laura Valde (Laura Walde), režisori Lauris Ābele un Vladimirs Leščovs.

Savukārt, diena noslēdzas ar Hardija Lediņa diskotēku un DJ Dambi Kaņepes kultūras centrā plkst. 22.00.

Šodienas programma:
KinoBize, Elizabetes ielā 37-2:
14.00 Vidēja garuma filmu konkurss “ Sieviešu cīņa”
18.00 ORGANIZIZĒTS. Eiropas nefunkcionējošais vīrietis
20.00 Eiropas Kinoakadēmijai nomineetās īsfilmas 2.skate
22.00 Eiropas Kinoakadēmijai nomineetās īsfilmas 3.skate

K-suns, Elizabetes ielā 83:
16.00 Baltijas īsfilmu konkurss “ Personiskie ceļojumi”
18.00 Baltijas īsfilmu konkurss “Cīņa”
20.30 Apbalvošanas ceremonija

Kaņepes kultūras centrs, Skolas iela 15
14.00 Latvijas vīrietis 1.daļa
20.00 Jura Podnieka īsfilmas
22.00 Hardija Lediņa diskotēka

Biļetes uz visiem pasākumiem iespējams iegādāties Biļešu servisā vai kinoteātros pirms seansa.