Par festivālu

Sveiciens Rīgas starptautiskā filmu festivāla 2ANNAS 20. dzimšanas dienā!
Šogad festivāla sauklis ir VĪRIETIS: VARONIS. MĪĻĀKAIS. ĀKSTS. Līdz festivāla sākumam mēs ar publisku diskusiju palīdzību un tematiskām skatēm festivālā Laba Daba un Positivus iesākām diskusiju par vīriešu sociālajām lomām, stereotipiem un nākotnes izaicinājumiem. Festivāla laikā mēs piedāvāsim domu rosinošu un izaicinošu kino programmu, kurā šo tēmu turpināsim, piedāvājot gan jaunāko pasaules kino, gan ieskatu vēsturē.
Festivāla neatņemama sastāvdaļa – konkursa skates. Mums prieks, ka katru gadu festivālā tiek iesniegts aizvien vairāk filmu! Šogad no gandrīz 1300 konkursam pieteiktajām filmām programmā iekļauta 61 filma. Visvairāk filmas tika iesniegtas Starptautiskajā īsfilmu skatē, kurā no vairāk kā 1000 pieteikumiem žūrija izvēlējās konkursā iekļaut 36 visdažādāko žanru īsfilmas. Arī Baltijas konkurss šogad ir ievērojams -no 130 iesniegtajām filmām finālā iekļuvušas 16. No Latvijas iesniegtas 60 filmas.
Festivāla laikā notiks divas pirmizrādes - Lailas Pakalniņas filmai “Konfektes” un Reiņa Spailes filmai “Tukšās zemes ritmi”.
Šogad festivāls 2ANNAS pirmo reizi rīko arī Starptautisko vidēja garuma filmu konkursu. Šajā kategorijā no vairāk kā 150 pieteikumiem konkursā iekļautas 9 spēlfilmas un dokumentālās filmas.
Skatāmies labu kino un svinam kopā!
Rīgas starptautiskā festivāla 2ANNAS komanda
 

 

Seko mums facebook: https://www.facebook.com/2AnnasIFF