Par festivālu

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ir neatkarīgs filmu un audiovizuālās mākslas festivāls, kas meklē jaunus talantus un inovatīvus vizuālās komunikācijas veidus visā pasaulē. 2ANNAS piedāvā jaunās paaudzes kino, kas, līdzās tradicionālajiem filmu veidošanas līdzekļiem, meklē jaunas izteiksmes un satura formas. Festivāla mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules jauno nekomerciālo kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā.

Festivālā ik gadu tiekas Latvijas kino mākslas interesnti, studenti un profesionāļi. 2ANNAS sniedz iespēju novērtēt nacionālās kino mākslas jaunās paaudzes pārstāvju darbus, baudīt Eiropas jaunākās kino vēsmas, kā arī inovatīvas un oriģinālas ārvalstu viesprogrammas. Festivālu apmklē arī Baltijas un Eiropas režisori, uzaicnātie viesi - lektori, citu festivālu organizatori, kino profesionāļi, kas ne tikai vēro, bet arī aktīvi iesaistās diskusijās un dalās pieredzē ar Latvijas jaunajiem režisoriem un kino interesentiem.

Pirmās ANNAS notika 1996. gadā kā neformāla Tehniskā jaunrades nama “ANNAS 2” bērnu un jauniešu studijas filmu skate. Sākotnēji 2ANNAS bija vienīgais neformālais jauniešu amatieru un eksperimentālo filmu kinofestivāls. No alternatīvas filmu skates festivāls 2ANNAS ir izaudzis par starptautisku kino skolu studentu, radošo apvienību un jauno režisoru īsfilmu festivālu, kurā, līdzās Starptautiskajai konkursa programmai un Baltijas īsfilmu skatei, tiek piedāvāta bērnu un jauniešu  filmu programma Zaļā Anna, ārvalstu lektoru vieslekcijas un priekšlasījumi par jaunākajām tendencēm pasaules kinematogrāfā un audiovizuālajā jomā, kā arī kino un video darbu programmas no citiem starptautiskiem īsfilmu festivāliem, kino skolām, eksperimentālā kino un radošajām apvienībām.

Katra gada pēdējā maija nedēļā 2ANNAS piedāvā plašu īsfilmu kolekciju – spēlfilmas, animācijas, dokumentālās filmas, mūzikas video, 3D, eksperimentālās filmas u.c., paralēli tiek rīkotas lekcijas, radošās darbnīcas, foto izstādes, teātra un mūzikas performances un citas aktivitātes Rīgas pilsētvidē.

Interesanti: Pirmais rakstītais festivāla nolikums/darbu iesaukums ( tālais 1999. gads)