Par festivālu

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2020. gadā norisināsies jau 24. reizi un kā ierasts piedāvā skatītājiem oriģinālas, inovatīvas, izaicinošas, kā arī sociāli aktīvas īsfilmas un vidēja garuma filmas. 2ANNAS eksistē kontekstā, kurā īsfilmas formāts ir ne vien pakāpiens uz pirmo pilnmetrāžas darbu, bet arī apzināta, konsekventa izvēle, kuras rezultāts ir augstvērtīgs mākslas fakts. Tāpat festivāls pazīstams ar trakām ballītēm neierastās vietās, brīvu atmosfēru un radošām izpausmēm ne tikai kino formā.

2ANNAS ik gadus piedāvā četras konkursa programmas: Starptautisko īsfilmu konkursu, Baltijas īsfilmu konkursu, Starptautisko vidēja garuma īsfilmu konkursu, kā arī konkursu bērniem un jauniešiem paredzētām filmām.

Kopš 2013. gada festivāls veido arī tematiskas ārpuskonkursa programmas. Tai skaitā fokusa programmu 3 gadu ciklus, kuru mērķis ir sabiedrībā rosināt diskusiju par izvēlētajām fokusa tēmām. 2020.- 2022. gadu fokusa cikls izvēlēts KOSMOSS, ZEME un CILVĒKS. Pēdējās desmitgadēs mūsu dzīves stils ir mainījies līdz nepazīšanai. Tehnoloģiju straujā attīstība ietekmējusi gan planētu Zeme, gan cilvēka dzīves veidu un veselības stāvokli, kā arī astronomiskie atklājumi uzdod aizvien vairāk jautājumu par ārpuszemes civilizāciju eksistenci un cilvēku iespēju ceļot laikā un telpā. 2ANNAS izrādīs īsfilmas, kuras šos aktuālos jautājumus apspēlē inovatīvos, bet tajā pašā laikā viegli uztveramos un oriģinālos īsfilmu stāstos.

Līdzās festivālam, „2ANNAS” rīko arī atvērtas diskusijas starp filmu skatītājiem un veidotājiem, piedalās dažādos kultūras pasākumos, kā piemēram, „Positivus”, starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba, demokrātijas festivāls LAMPA, modernās kultūras forums „Baltā nakts”, u.c., kā arī katru gadu dodas tūrē, dažādās Latvijas vietās demonstrējot spilgtākos darbus no festivāla iepriekšējo gadu programmām.

Seko mums facebook