GARUMAM NAV NOZĪMES – SĀKAS ĪSFILMU FESTIVĀLS 2ANNAS

Pasākumu ievada aktieris un ilggadējs festivāla entuziasts Varis Klausītājs, piedalās kino režisors Lauris Ābele, kino zinātniece Inga Pērkone un festivāla programmas direktore Astra Zoldnere.

Festivāla 20.sezonas sauklis VĪRIETIS: VARONIS. MĪĻĀKAIS. ĀKSTS. precīzi raksturo atklāšanas ceremonijai izvēlēto filmu un tās galveno varoni, kuru atveido leģendārais amerikāņu komiķis, aktieris un režisors Basters Kītons. Atbilstoši mēmā kino izrādīšanas tradīcijām, filmu būs iespējams skatīties dzīvās mūzikas pavadījumā, kuru īpaši šim seansam sarakstījusi jaunā komponiste Inita Jansone.

Taču pirmie festivāla seansi sākas jau plkst.17.00 - Kaņepes kultūras centrā, Skolas ielā 15 - Eiropas kinoakadēmijas nominēto filmu skate un vienlaikus 17.00 kinoteātrī KinoBize, Elizabetes ielā 37 notiks Hardija Lediņa seanss “Atvadas no impērijas”. Akcija norisinājās 1991.gadā, un to organizēja Māra Ķimele un Hardijs Lediņš. Ceļojuma mērķis bija Māras Ķimeles jauno aktieru kursa apmaiņas brauciens uz teātra skolu Jaroslavļā, taču pa ceļam notika apstāšanās vairākās Padomju Savienības pilsētās, rīkojot provokatīvus hepeningus un akcijas, kurās ironizēja par izzūdošo Padomju impēriju. Pēc filmas notiks saruna ar šīs akcijas dalībniekiem - aktrisēm Agnesi Zeltiņu un Daigu Gaismiņu, kā arī multimākslinieku Arti Dzērvi.

Pirmo festivāla dienu noslēdz VHS ballīte ar DJ Ratnika audiovizuālo performanci un dejām Kaņepes Kultūras centrā.

Turpmākajās dienās būs iespēja noskatīties vairāk nekā 30 dažādu programmu – Baltijas īsfilmu konkursa, Starptautiskā īsfilmu konkursa, Vidēja garuma īsfilmu konkursa filmas, kā arī fokusa jeb tematiskās programmas – ‘Vīrietis un vardarbība’, ‘O-R-G-A-N-I-Z-I-Z-Ē-T-S. Eiropas Nefunkcionējošais vīrietis’, ‘Vīrietis un reliģija’ un citas.

Biļetes uz visiem pasākumiem iespējams iegādāties Biļešu servisā vai kinoteātros pirms seansa.