Starptautiskā konkursa skate #5

Piektdiena, 25. oktobris, KSuns, 19:45 – 21:15 


Programmā:

 

Two Islands / Divas salas, Jans Ijas, dokumentālā filma, 2013, Somija, 6 min 

large_TWO_ISLANDS_1.jpg 

Filma par divām milzīgāko atkritumu izgāztuvēm Ņujorkas Steiten un Harta salās. Pirmā reiz bijusi pasaules lielākā izgāztuve, bet tagad tā ir slēgta. Otrā ir kapsēta nezināmajiem un vēl joprojām tiek lietota. "Divas salas" skarbi jautā, ko par mūsu civilizāciju un pasaules bagātāko nāciju stāsta, divu milzu ekonomisko, sociālo atkritumu un noraidīto pārpalikumu,  kalnu eksistence, kā arī, kādu mantojumu nākotnes arheologi tajos atradīs?

 

The Mass of Men / Cilvēku masa, Gabriels Gošē, spēlfilma, 2012, Lielbritānija, 17 min

Ričards, 55 gadus vecs bezdarbnieks, darbā pieņemšanas centrā ierodas ar 3 minūšu nokavēšanos. Konsultantei, kura ir spiesta pakļauties sava darba sistēmas ierobežojumiem, nav citas izvēles, kā sodīt viņu par kavēšanos. Lai izvairītos no turpmākas ieslīgšanas nabadzībā, Ričards pieņem izmisīgus mērus.

 

The Companion / Kompanjons, Alvaro Delgado-Aparicio, spēlfilma, 2012, Peru, 20 min

Limas nomalē kāds jauneklis, kurš nodarbojas ar prostitūciju, kopj savu tēvu, pagrimušu zemnieku. Tomēr jaunais vīrietis jūt, ka viņa pūles nekad nav pietiekošas. Viņš cenšas izlauzties, bet līdzatkarīga ir stiprāka.

 

The Mother / Māte, Lukass Ostalskis, spēlfilma, 2013, Polija, 30 min

Malgorzata – ievērojama politiķe – dodas uz savām mājām pie ezera. Viņas dēlam – narkomānam – ir vajadzīga palīdzība. Malgorzata lūdz savas meitas atbalstu. Mājās viņas atrod Malgorzatas pusnemaņā esošo dēlu un jaunas meitenes līķi. Šī traģēdija sarežģī viņu attiecības, atklājot slēpto nepatiku. Mātei ir jāizdara grūtākā izvēle mūžā.

 

Undress Me / Izģērb mani, Viktors Lindgrēns, spēlfilma, 2013, Zviedrija, 15 min

Mikaela ir mainījusi dzimumu, topot no vīrieša par sievieti. Kādā naktī izklaidējoties, viņa satiek puisi, kurš viņu pavada mājās. Filma Izģērb mani pēta mūsu uztveri par dzimumu un to, kā mūsu identitāti var veidot citu cilvēku uztvērums.