Latvijas režisores īsmetrāžā

Ceturtdiena, 24. oktobris, Rīgas Kino muzejs, 16:00 – 17:30

 

Latvijas režisores īsmetrāžā ir programma, kas apkopo četrus stāstus par sievietēm, ko veidojušas četras brīnišķīgas režisores. Pasaules atpazīstamību ieguvusī dokumentāliste Laila Pakalniņa, laikmetīgās mākslas nozīmīgākā kustīgā attēla māksliniece Katrīna Neiburga, pieredzes bagātā Ināra Kolmane un jaunā, daudzsološā režisore Astra Zoldnere.

 

Programmā: 

Ūdens, Laila Pakalniņa, spēlfilma, Latvija, 2006, 12 min


Marija neatsakās no baseina apmeklējuma, kaut arī tiek brīdināta par to, ka nav siltā ūdens.

 

 

Sarmītes, Ināra Kolmane, spēlfilma, Latvija, 2001, 18 min


20.gs sešdesmito gadu vidū Latvija bija Padomju Savienības sastāvā. Cilvēki dzīvoja identiskas dzīves, klausījās vienas un tās pašas radio stacijas. Bērni valkāja vienādus zābakus un ēda vienu un to pašu putru katru rītu. Tikai viņu sapņi un vēlmes pēc kaut kā atšķirīga viņus atšķīra vienu no otra. Mazajai Dacei šis ir brīdis, kurā bērnības laime pārvēršanas pieaugšanas laikā.

 

 

Paukotājs, Astra Zoldnere, spēlfilma, Latvija, 2009, 16 min


Jaunas, precētas mājsaimnieces ikdienas trulā rutīna tiek atdzīvināta brīdī, kad viņa sāk izspiegot kaimiņa, paukošanas instruktora, pārdrošos seksuālos piedzīvojumus. Kaimiņš sievieti pavedina, tomēr bailes zaudēt ģimeni noved pie histērijas un neparedzētas kulminācijas.

 

 

Satiksme, Katrīna Neiburga, dokumentālā videofilma, Latvija, 2003, 18 min

Pēc dēla piedzimšanas Katrīna Neiburga trīs mēnešus pavadīja mājās. Lai palēnām atgrieztos sabiedriskajā dzīvē, viņa sāka strādāt par taksometra vadītāju. Viņas mašīnā bija iemontētas divas videokameras, kas iemūžināja pasažierus un viņu pieredzes.