Konkursa programmas

Festivāls 2ANNAS piedāvā divas konkursa programmas:

Starptautiskā konkursa programma piedāvā filmu skolu studentu, absolventu, radošo apvienību, un profesionālo režisoru veidotās īsfilmas no visas pasaules, tai skaitā arī no Baltijas valstīm. No 2011. gada festivālam darbus var iesniegt jebkurš autors bez vecuma ierobežojuma.  Konkursa programmā tiek pieņemtas jebkura žanra īsfilmas [spēlfilmas, dokumentālais kino, animācija, eksperimentālais kino / video māksla], kas nav garākas par 35 minūtēm un tapušas pēdējo 2 gadu [2010. - 2011.] laikā. 

Filmas Starptautiskajai konkursa programmai tiek atlasītas, vadoties pēc to tehniskajiem un mākslinieciskajiem kvalitātes kritērijiem: filmai jābūt tehniski augstvērtīgā un/vai mākslinieciskajai idejai atbilstošā izpildījumā, kurā jūtamas profesionālās zināšanas un autoru oriģināla ideja, jaunrade un rokraksts.

Balvas un nominācijas:
Grand PRIX Zelta Anna+naudas balva
6 nominācijas

Baltijas konkursa programma piedāvā Baltijas valstīs – Lietuvā, Latvijā un Igaunijā producētās īsfilmas. No 2011. gada festivālam darbus var iesniegt jebkurš autors bez vecuma ierobežojuma. Skate izveidota ar mērķi popularizēt Baltijas reģionā tapušos filmu veidotāju darbus, radot piemērotu vidi – platformu jaunu ideju un kopprojektu attīstīšanai. Konkursa programmā tiek pieņemtas jebkura žanra īsfilmas [spēlfilmas, dokumentālais kino, animācija, eksperimentālais kino / video māksla], kas nav garākas par 35 minūtēm un tapušas pēdējo 2 gadu [2010. - 2011.] laikā. 

Filmas Baltijas īsfilmu skatei tiek atlasītas vadoties, galvenokārt, pēc mākslinieciskās kvalitātes kritērijiem: filmā jūtama autoru oriģināla ideja, jaunrade un rokraksts, tehniski kvalitatīvs un/vai mākslinieciskajai idejai atbilstošs izpildījums, taču tiks dota iespēja arī talantīgu neprofesionālu autoru mazbudžeta darbiem.

Balvas un nominācijas:
3 nominācijas un balvas
Radošie diplomi