Festivāla žūrija

2ANNAS 2008 Žūrija

image001.jpg

ANDREJS APSĪTIS
Latvija

Dokumentālo filmu operators, režisors, scenārists. Veidojis 36 filmas kā režisors un 20 filmas kā operators. Ilggadējs Festivāla 2ANNAS žūrijas vadītājs. Latvijas pārstāvis Eiropas kopprodukciju fondā Eurimages.

image004.jpg

KRISTOFERS HEILS (CHRISTOPHER HALES)
Lielbritānija

Interaktīvās audiovizuālās mākslas speciālists, praktiķis, pasniedzējs un pētnieks. Ieguvis doktora grādu ar darbu „Rethinking the Interactive Movie” 2006. gadā. Strādā kā pētnieks Londonā „SMARTlab” centrā Austrumlondonas Universitātē. K. Heila interaktīvie cd/dvd prezentēti dažādos starptautiskos festivālos, viņa interaktīvās instalācijas bijušas apskatāmas Seulā, Helsinkos, Varšavā, Nagovā, Sanfrancisko u.c. K.Heila pēdējie projekti ietver „Cause and Effect” (interaktīvā kino kopprojekts ar somu māksliniekiem), kā arī čehu 1967. gadā veidotās pasaules pirmās interaktīvās kino filmas „Kinoautomat” rekonstrukciju.

image006_1.jpg

ELVITA RUKA
Latvija

Pēc izglītības – mākslas vēsturniece.
Strādājusi kā kultūras žurnāliste un pasākumu producente. Kopš 2000. gada aktīvi darbojas dokumentālajā kino. Kā scenāriste un producente veidojusi vairāk kā 10 filmas, kas izrādītas prestižos TV kanālos un guvušas balvas starptautiskos festivālos. Godalgotākā filma ‘’Tārps’’ (režisors Andis Mizišs) tika atzīta arī par 2006. gada ‘’Arsenāla’’ labāko Baltijas dokumentālo filmu. Dokumentālā kino uzņemšanai veltīta arī grāmata ‘’Sirsnīgie suņi’’ par filmēšanas piedzīvojumiem Krievijā. 2008. gadā tiks pabeigta pirmā spēlfilma pēc Elvitas Rukas scenārija.

image008.jpg

VILNIS KALNAELLIS

Latvija

Filmu studijas RIJA direktors un producents. Kopš 2007. gada Latvijas kino producentu asociācijas prezidents un Filmu padomes loceklis. 2007. gadā saņēmis CARTOON asociācijas nomināciju “Filmu studija RIJA - Gada labākais Eiropas animācijas filmu producents”. Ir Latvijas pārstāvis CARTOON padomē. Producējis neskaitāmas Latvijas un starpvalstu kopražojumu filmas tai skaitā „Lote no Izgudrotāju ciema”. Saņēmis 27 balvas starptautiskos un nacionālos festivālos.

image010.jpg

JĀNIS PUTNIŅŠ

Latvija

Dzimis 1967. gadā Latvijā, mācījies mākslas skolās ārvalstīs. Nu jau vairāk kā 10 gadus darbojas Latvijā. Pa šo laiku režisējis pamatīgu daudzumu reklāmu, kā arī dažas pilnmetrāžas spēlfilmas. Dažreiz uzraksta šo to par kino.

image011.png

FLORIAN OPITZ

Vācija

Dokumentālo filmu veidotājs, žurnālists un rakstnieks. Kopš 1998. gada kā ārštata režisors un žurnālists strādā dažādās Eiropas televīzijās, piemēram, ARD, ARTE un ZDF. Florians līdz šim ir izveidojis vairākas politiskās filmas, kas pārsvarā skar globalizāciju, kā arī vēsturiskas dokumentālās filmas. Kopš 2000. gada strādā pie savas doktora disertācijas par Vācijas vēsturi. Ir strādājis par dokumentālo filmu pasniedzēju vairākās Vācijas universitātēs.

"Zaļās Annas" žūrija 2008

image002.jpg

DIDZIS EGLĪTIS
LATVIJA

Režisors, aktieris, pasākumu organizētājs. Studē LKA maģistrantūrā Audiovizuālo mākslu.
Starptautiskā īsfilmu tīkla "Future Shorts" īsfilmu konkursa 2007 uzvarētājs.
2007. gada 2ANNU GRAND PRIX un Zelta ANNAS statuetes ieguvējs, nominēts „Pasaules labākās mākslas īsfilmas” titulam mākslas un animācijas īsfilmu konkursā World Short Film Award Ņujorkā.

image003.jpg

DĀVIS KAŅEPE
LATVIJA

Studē dramaturģiju LKA, Itālijā studējis arhitektūru un dizainu. Kopš 2002. g. ir nekomerciālā kultūras festivāla „rozaa peldbaseins” autors un organizators. Ar autostopiem nobraucis vairāk kā 20 000 kilometrus, ceļojot pa Eiropu, Argentīnu, Brazīliju, Namībiju un Gruziju. 2007. gada Baltijas skates 2ANNU statuetes ieguvējs.

image006.jpg

AGNESE SURKOVA
LATVIJA

Žurnāla „Veto“ kino redaktore. Studē LKA maģistratūrā Audiovizuālo mākslu un mācās Profesionālās fotogrāfijas skolā. Ir darbojusies pie SKF „Arsenāls“ un „Eiropas Dokumentālā kino simpozijs“ veidošanas.

image007.jpg

KRIŠJĀNIS ĀBOLS
LATVIJA

Animātors, mākslinieks, Dj, kas jau ilgāku laiku darbojas reklāmas jomā.
2006. gada 2ANNU statuetes un 2007. gada Tautas ANNAS statuetes ieguvējs.